Έχεις παρατηρήσει ότι χάνεις όλο και περισσότερες τρίχες μετά το καλοκαίρι; Νιώθεις τα μαλλιά σου θαμπά και ταλαιπωρημένα;

Το φθινόπωρο παρατηρείται μια αυξημένη τριχόπτωση τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, η οποία συχνά προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που ονομάζεται εποχιακή τριχόπτωση και εκδηλώνεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες που αλλάζουν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της τρίχας, να οδηγήσουν σε απώλεια και να στερήσουν από τα μαλλιά σου την υγιή και λαμπερή τους όψη.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να προστατέψεις την τρίχα και να ενισχύσεις την περιποίηση των μαλλιών σου;

Αρχικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς μόνο το σαμπουάν που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου σε συνδυασμό με το αντίστοιχο conditioner σε κάθε λούσιμο. Παράλληλα, αν θέλεις να αποφύγεις τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, περιόρισε τη χρήση εργαλείων θερμότητας και απόφυγε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου τρίβοντάς τα με πετσέτα. Τέλος, καλό θα ήταν να μην βουρτσίζεις τα μαλλιά όσο είναι ακόμα υγρά και να μην τα πιάνεις σε σφιχτές κοτσίδες που μπορούν να σπάσουν και να καταστρέψουν την τρίχα.

Αν τα μαλλιά σου φαίνονται συνεχώς ταλαιπωρημένα ή αν η τριχόπτωση συνεχίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το γιατρό σου καθώς υπάρχουν πολλές λύσεις και θεραπείες μαλλιών που μπορούν να ενδυναμώσουν την τρίχα και να βελτιώσουν την εικόνα των μαλλιών.

Η δερματολόγος Μαρία Τσικελούδη γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει προβλήματα τριχόπτωσης, ενώ στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο της διενεργούνται hairbooster θεραπείες που προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου με τη γιατρό προκειμένου να μάθεις περισσότερα για την περιποίηση των μαλλιών και να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα τριχόπτωσης γρήγορα και με ασφάλεια.